فرمانده دوران دفاع مقدس در اولین همایش ملی ایثار، مقاومت و جهاد در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاهها باید خاستگاه ادبیات جهاد، شهادت و ایثار باشد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، سردار رحیم نوعیاقدم بعد از ظهر سهشنبه در اولین همایش ملی ایثار، مقاومت و جهاد در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: دانشگاهها باید خاستگاه ادبیات جهاد و شهادت و ایثار باشند و جریان انتقال این ارزشها به نسلهای جوان و آینده از مراکز دانشگاهی شروع شود.
وی با بیان اینکه امروزه ترویج فرهنگ و ادبیات ایثار و شهادت از دانشگاهها نشأت گرفته و به بهترین نحو ممکن به انجام میرسد، گفت: دانشگاه باید بهعنوان نشر گفتمان ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت شناخته شود.
فرمانده دوران دفاع مقدس تاکید کرد: معنی ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت باید با تأمل بر ادبیات رفتاری رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس تبیین و بازگو شود و این ارزشها به خوبی و با ادبیات مستند و مفید برای نسلهای آینده یادگار بماند.
سردار نوعیاقدم با اشاره به ویژگیهای اصلی تشکیل دهندهی گفتمان شهدا، گفت: ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت چهار ویژگی گفتمان شهدا است که هر یک از این ویژگیها با توصیفات خاصی در دوران دفاع مقدس و نه در حرف بلکه در رفتار و اعمال رزمندگان مشهود بود که خاطرات بسیاری خلق ساخت.
وی افزود: فونداسیون ایثار و شهادت در دفاع مقدس از پشت جبههها شکل میگرفت و رزمندگان اسلام در جانفشانی از همدیگر سبقت میگرفتند و صحنههای ماندگاری از ایثار و فداکاری را خلق میکردند.
شایان یادآوری است: ۱۱۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که ۱۰۵ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت. ایثار و مقاومت، جهاد و شهادت، مبانی فکری و سبک زندگی شهدا، تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، هنر، رسانه و فضای مجازی، عرفان، معنویت و شهادت، ایثار و شهادت در گفتمان رهبری انقلاب اسلامی، شخصیتپژوهی الگوهای مقاومت، وصایا و آثار شهدا، تحلیل گفتمان وصیتنامه شهدای استان اردبیل، مجاهدتهای خانوادههای شهدا، مؤلفههای فرهنگ عاشورایی، رسالت جامعه در قبال شهدا، سیر تحولی مقاومت در شرایط دیروز، امروز و آینده، جهاد تبیین و ... از جمله محورهای این همایش بود.
اولین همایش ملی ایثار، مقاومت و جهاد در دانشگاه محقق اردبیلی، با مشارکت حوزه هنری استان اردبیل روز سهشنبه 29 شهریورماه 1401 در دانشگاه محقق اردبیلی به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/
نظر شما